Country

Tips för en bättre arbetsmiljö

Bekvämlighet är också viktigt på kontoret – och du kan åstadkomma mycket med väldigt små insatser. På den här sidan ger vi dig sex enkla tips om hur du kan skapa en bättre atmosfär och en lite skönare arbetsmiljö.

 

 

1. Håll det rent och snyggt.

Saker och ting bör ha sina fasta platser – se till att de ställs tillbaka. Undvik onödiga pappershögar. Oordning påverkar kreativiteten negativt. Ordning och reda skapar harmoni.

 

 

2. Stimulerande vilozoner

Stimulerande detaljer i vilozonerna har en positiv effekt: se till att det finns magasin, pennor och papper eller spel. Ett ståbord i direkt anslutning till kaffet uppmuntrar medarbetarna att stanna till för en pratstund med kollegorna.

3. Tysta platser för koncentration

En skön stol placerad på ett lugnt ställe hjälper den som behöver koncentrera sig. Ställ den gärna bredvid ett fönster eller på något annat ställe där utsikten inte störs. Lugna stunder med plats för eftertanke är bra för alla.

 

 

4. Ta in årstiderna

Om möjligt – se till att dra nytta av det naturliga ljuset. Under vintern kan ett lite mjukare ljus, varför inte levande ljus, bidra till en välkomnande atmosfär. Ta in naturen och årstiderna på kontoret. Fyll vaser och krukor med blommor och grenar och se till att titta ut så ofta du kan, till exempel när du talar i telefon.

 

 

5. Skapa en personlig miljö

Även om du inte har en fast arbetsplats där du kan ställa familjefotot så är det enkelt att göra arbetsplatsen personlig med hjälp av föremål som betyder något för just dig. Personalisera omslaget på din anteckningsbok med ett bra citat eller ta med en fin kaffemugg. Att ändra skrivbordsbilden på datorn är ett smidigt sätt att förnya och sätta en personlig prägel.

 

6. Skapa hemkänsla

Visst kan kontor kännas hemlika! Detaljer som mattor, golvlampor och kuddar i soffan bidrar till att skapa ett bekvämare och mer välkomnande kontor. Välj gärna mjuka former och varma toner på ljuset för att lugna sinnet och uppmuntra till koncentration.

 

Fler tips om hur du skapar en skönare miljö på kontoret hittar du på våra ergonomisidor.

Share this page