Country

Vitec

Stockholm, 2017

Inredningsdesign Emma Nilsson

Vitec är ett expanderande IT-företag med verksamhet i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Organisationen växer främst genom förvärv och nya kontor är ett naturligt inslag i vardagen. Och när det är dags för renovering eller uppfräschning så anpassas kontorsmiljöerna oftast enligt den grafiska profilen.

Ett nytt första intryck gör entré

Emma Henriksson är kontorschef på Vitecs Stockholmskontor, vid Hornsbergsstrand på Kungsholmen, och har ansvarat för förändringarna av lokalernas representationsytor. 

"Kontoret var i behov av uppfräschning och fokus lades på entrén, konferensrummen och de kringliggande utrymmena där kunder rör sig", säger Emma Henriksson. 

Då färgsättning och materialval följer den grafiska profilen för Vitec, blev slutresultatet ljust och fräscht samtidigt som orden långsiktigt, helhet och flexibilitet avspeglas i utformningen, vilket också skapar en tydlig identitet för Vitec. 

"Vi hade samarbetat med Martela i ett kontorsprojekt i Oslo, och eftersom vi var nöjda med resultatet så kändes det naturligt att ta upp samarbetet även i Stockholm. Dessutom passade det oss att man kan få hjälp med både större eller mindre projekt", berättar Emma.

 

Kontoret är något av ett representationskontor och hit kommer nuvarande såväl som blivande kunder för samtliga affärsområden inom Vitec, och då är det extra viktigt att det första intrycket blir så bra som möjligt. En del av målet var att skapa en välkomnande miljö som kommunicerar företagets värden både grafiskt och i känsla.

"Vi hade en hel del idéer själva men vi ville ha större och fler tankar, och efter två förslag från Emma Nilsson, en av Martelas inredningsdesigners, så kände vi att vi hittat rätt. Vi hade själva främst fokuserat på praktiska detaljer och tänkt mer i termer av användning samt flöden i vardagen och särskilda tillfällen. Dessa utvecklade sedan Martela till att bli ännu bättre, och man lade också till tankar kring färg, form och inte minst materialkännedom.

"Jag uppskattade också att vi verkligen jobbade tillsammans. Emma på Martela lyssnade på våra tankar, och gjorde dem bättre. Som kund så tyckte jag att det var ett jätteroligt samarbete."

 

Redan från början hade Vitec en önskan om att skapa en flexibel miljö där möbleringen kan förändras utifrån hur de ska användas: för representation, konferenser, utbildningar och som reception och lounge.

"En idé som vi gillade direkt är en gigantisk matta som liksom håller ihop rummet på ett snyggt sätt. Den är runt nio meter lång och blev en överraskande och rolig detalj som vi är särskilt nöjda med. Nu har vi skapat ett bra landskap med liv och rörelse i entré och loungeområdet, en mer tillgänglig och välkomnande reception och två funktionella och fräscha konferensrum. Jag kommer absolut ta med mig det här tankesättet också till framtida projekt", avslutar Emma Henriksson.

 

Om Vitec

Vitec är ett nordiskt programvarubolag. De utvecklar och levererar verksamhetskritiska programvaror för branschunika behov. Bland kunderna finns fastighetsmäklare, bygg- och fastighetsbolag, banker och försäkringsbolag, hälsoföretag, bildelshandlare, energibolag och avfallshanteringsföretag. Koncernen har 500 medarbetare och omsatte 675 Mkr år 2016. Vitec är noterat på Nasdaq Stockholm.