Country

Team Finland

Team Finland House (Tekes, Finnvera och Finpro) 2016

Finnvera, Tekes och Finpro flyttade de från och med 2016 in under samma tak i Ruoholahti, Helsingfors. De ingår i Team Finland, ett nätverk som arbetar för att styrka finsk konkurrenskraft. Den största anledningen till den gemensamma flyttningen var att förbättra kundupplevelsen och samarbetet mellan teamets olika medlemmar.
 

Lokalerna lockar fram det finska


Team Finland – nätverket som arbetar för att styrka finsk konkurrenskraft och som samlar alla statsfinansierade tjänster och organisationer som stöder globalisering och tillväxt.

Design spelar en viktig roll för finsk ekonomi och konkurrenskraft. Den finska kulturen framträder tydligt i Team Finlands val av möbler – Martela är huvudleverantören. Martelas möbler utgör en grund för inredningen tillsammans med andra finska design produkter och snickrade möbler. Färgsättningen av lokalerna återspeglar den finska naturen, och köket är dekorerat med Teemu Järvis djurmotiv.
 

Designprojekt för användarcentrerad service

Lokalerna är formgivna av Muotohiomo. Layoutplaneringen genomfördes som ett designprojekt med användarupplevelse i fokus där personalen var djupt involverad. Cirka 700 anställda arbetar på tre våningar i en total yta på cirka 8 000 m².

Helsingfors, Ruoholahti, Kiinteistö Oy Lepakko, Porkkalankatu 1
Inredningsdesigner: Muotohiomo, renovering slutförd 2016
(Arkitekt: Designad av Helin & Co Architects och färdigställd 2002)
Antalet kunskapsarbetare/användare: cirka 700