Country

Finansinstitut i Danmark

Danmark, 2017

Projektets syfte var att skapa en optimal arbetsplats för bankens personal vilken stöttar de nya arbetssätten och personalens välbefinnande. Belysning och akustiska villkor behövde också förbättras.

Martela A/S var involverade genom hela utvecklingscykeln. Tillsammans med partnern Signal Arkitekter ansvarade vi för inredningsdesign, projektledning, datahantering och den logistiska hanteringen av att placera ut över 30 000 möbler.

Optimala arbetsförhållanden

Resultatet blev att kontorsbyggnaderna i södra delen av Ørestad Nord nu har förflyttats till en ny, öppen arbetsmiljö. Arbetsplatsen utgörs av hållbara lösningar vilket påverkar personalens vardag på ett positivt sätt. Där finns ytor för olika typer av behov genom hela arbetsdagen: samarbete, kommunikation, koncentration och avkoppling. Byggnaden vars yta uppgår till 47.000 m2 har designats av Henning Larsen, och rymmer 2 500 anställda samt Nordens största börshandelssal. Byggnaden har fått det högsta betyget Platinum i den internationella miljöcertifieringen LEED.