Country

Dolphin Geophysical

Hightechföretaget Dolphin Geophysical sätter medarbetarna i första rummet

Norska maringeologiföretaget Dolphin  Geophysical  går mot strömmen med sitt nya koncernkontor i Bergen. Alla medarbetare, både fast placerade och inresta, har sitt eget kontor. Tillsammans med återförsäljaren Rom for design har vi skapat en helhetslösning för en högteknologisk, internationell verksamhet.

Dolphin Geophysical är ett mycket specialiserat företag som har utvecklats ur den norska oljeindustrin. 

”Vi är experter på oljeletning till havs. På uppdrag av våra kunder, internationella oljebolag, gör vi seismologiska undersökningar som beskriver havsbottnens egenskaper och identifierar möjliga oljekällor”, berättar Vesla Groeneboom som är administrativ chef på Dolphin Geophysical. 

Dolphin Geophysical förfogar över en högteknologisk flotta. Rent praktiskt går det till så att de stora skeppen släpar efter sig långa kablar med så kallade luftscanners som registrerar data. Dessa tolkas och utvärderas sedan av företagets geologiska experter. Det handlar om en extremt kapitalkrävande bransch och företaget har hela världen som arbetsfält.

Modernt, ljust och luftigt

Koncernkontoret finns i Bergen men företaget har också kontor i Oslo och London. Dolphin Geophysical har ett 100-tal fasta medarbetare och ytterligare 200 besättningsmän som hyrs in tillsammans med fartygen. På Bergenkontoret är man ett 40-tal medarbetare inom ekonomi, drift försäljning, marknadsföring och geologisk utvärdering.

Kontoret har dock inretts med 60 arbetsplatser.

”Eftersom våra experter reser internationellt har vi valt att ha ett större antal extra arbetsplatser – det finns alltid någon ledig. De kommer väl till pass just nu, då vi låter bygga ett stort nytt skepp på ett varv längre upp utmed kusten”, säger Vesla som tillsammans med en projektgrupp har ansvarat för utformningen av de nya lokalerna.

Lokalerna har inretts speciellt för Dolphin Geophysical och består nästan undantagslöst  av enskilda kontor. Lite ovanligt i tider när de flesta företag väljer storkontor, konstaterar Vesla:

”Men våra medarbetare var väldigt tydliga med att det var så de ville ha det. Och att lyssna på personalen är självklart.”

Stilen är modern, ljus och luftig.

”En riktig kontrast till lokalerna vi hade tidigare. De gick i norsk skeppredarstil med mycket mörkt trä och gulddetaljer – och var väldigt fint. Men det känns som att den här inredningen på ett bättre sätt återspeglar det faktum att vi är ett modernt teknologiföretag.”

Helhetslösning avgörande

När det nya kontoret planerades vände sig företaget till flera leverantörer och uppdraget gick så småningom till Martela och återförsäljaren Rom for design. Martelas Tor Helge Lunde Sørensen och Rom for designs Per Ivar Andreasen har arbetat mycket tätt tillsammans för att skapa en tilltalande helhetslösning. Slutresultatet är en inredning där huvuddelen av möblerna kommer från Martela – från kontor till konferens, matsal och kundmottagning. Eldrivna höj- och sänkbara skrivbord av typen Pinta EQ, Combo-förvaringar, Spot-bord, Form mötesbord, Soft X konferensstolar och Eero Aarnios ikoniska Roy-stolar som används för besök och avlastning, formar tillsammans en funktionell helhet.

”Just helhetserbjudandet har varit jätteviktigt i det här fallet. Martelas breda sortiment gjorde att vi kunde presentera en attraktiv lösning för Dolphin”, konstaterar Per Ivar Andreassen.

Vesla Groeneboom och hennes medarbetare är extra nöjda med med Pinta-borden:

”Eftersom vi prioriterar medarbetarnas hälsa så valde vi att ta investeringen – något som vi inte har ångrat. Personligen är jag också mycket förtjust i Roy-stolarna som har klätts i vår turkosblå färg. De är ett härligt utropstecken mot det vita.”

”Det här projektet har gjort oss en stor – och positiv – erfarenhet rikare. Vi är otroligt nöjda med den service som vi fått av Rom for design och Martela. Allt har flutit perfekt, från planering till leveranser.”