Country

DNB

Medarbetarna står i fokus när DNB öppnar sitt nya flaggskeppskontor i Bergen.  Inget krut har sparats på att skapa en ergonomisk och tyst arbetsmiljö. I centrum för satsningen står Martelas Silence-koncept.

Ett varumärke med klass har alltid en flaggskeppsbutik på fina gatan. Nu kan du få samma service på banken! Bankkoncernen DNB har nyligen invigt sitt första flaggskeppskontor i centrala Bergen.

«Det är ett unikt koncept där vi erbjuder kunden alla typer av banktjänster koncentrerade till ett enda kontor. Vad man än behöver hjälp med ska man kunna vända sig till oss», berättar distriktsbankchef Sylvelin Gunnarson.

Öppettiderna är en riktig dröm; kl 8-18 på vardagarna och lördagsöppet kl 10-16. Det kompletta serviceutbudet gör Bergenkontoret till ett av DNBs största och totalt finns här 70-talet medarbetare. Kontoret är ett pilotprojekt och inom kort kommer koncernen att få ytterligare tre flaggskeppskontor i de största orterna i Norge.

Nästan ljudlöst

När konceptet togs fram lades stor vikt vid medarbetarnas trivsel och eftersom lokalerna också omfattar stora arbetszoner sökte man efter en bra ljudergonomisk lösning. DNB är avtalskund hos Martela som i dag levererar till kontor över hela Norge. Med tanke på detta kom lanseringen av Martelas nya Silence-koncept mycket lägligt.

«Silence består av en rad olika produkter utformade för det aktivitetsbaserade kontoret. Möbler och inredning som också bidrar till att skapa en tystare och mer ergonomisk arbetsplats», berättar Tor Helge Lunde Sørensen, regionsansvarig på Martela.

En av nyckelprodukterna i Silence-konceptet är det innovativa elektriska höj- och sänkbara arbetsbordet. Bordet höjs och sänks nästan ljudlöst – ljudnivån har reducerats med 360 % i förhållande till branschstandard. Bordet, som också har fått helt ny och unik design, har 25 procent lägre strömförbrukning och en diskret styrlösning.

«Silence är helt klart lösningen för framtidens öppna kontorslösningar och ger mycket bättre ekonomi i form av nöjda medarbetare och en inspirerande arbetsplats», konstaterar Tor Helge. 

Tyst och snyggt!

Samma slutsats drogs av DNB som valde lösningen till sitt kontor. Särskilt i kontoret med 30 medarbetare har Silence-bordet – utrustat med extra ljuddämpande linoleumbeläggning på bordskivan och akustikskärmar – blivit mycket uppskattat. Till varje arbetsplats hör också Combo-förvaringar och Martela har även svarat för auditoriestolarna till bankens hörsal. Möblerna har levererats av Martelas lokala återförsäljare Rom for Design och Per Ivar Andreassen. Upplägget ger medarbetarna en chans att balansera det privata och det offentliga.

«Vi upplever att vi faktiskt kan prata i telefon utan att störa eller störas av andra.Vi kan också unna oss en kopp kaffe i lugn och ro. Den balansen är jätteviktig!», säger Sylvelin Gunnarson.

«Vi gillar också den smarta infästningen på akustikskärmarna som gör att skärmen inte följer med bordet. Alla skärmar i hela rummet har därmed samma höjd vilket ser snyggt och ordnat ut. Utseende och design är också betydelsefullt för arbetsmiljön.»

DNB valde även att installera Silenkonceptet med höj- och sänkbara bord i en del av konferens- och mötesrummen.

«Enligt min åsikt ger det en helt annan energi åt mötet. Man blir mer aktiv och agerar när man står upp istället för att sitta i en stol.»