Country

PodWork Xpress är perfekt för människor som har ett mobilt arbete

Idag är det många som har ett mobilt arbete som tillåter att man löser enklare uppgifter via sin smartphone. Emellanåt måste man ändå stanna upp och svara på e-post eller jobba mer koncentrerat med andra arbetsuppgifter och PodWork Xpress har designats exakt för detta.

”PodWork Xpress är en superkompakt arbetsstation för tillfällig ”touch down” som ger avskildhet och möjlighet att koncentrera sig, samt ger en mer effektiv användning av utrymmet än traditionella arbetsstationer som kräver mer plats och är utformade för mer långvarigt arbete”, säger Martelas produkt- och designdirektör Kari Leino.

Henrik Kjellberg på o4i Design Studio som tillsammans med kollegan Jon Lindström skapat Pod-serien för Martela berättar om tankarna bakom PodWork Xpress: ”Idén föddes ur att vi noterat ett ökande behov av en mer kompakt ”on-the go” arbetsplats för besökande konsulter och kunder i typiska kontorsmiljöer men även för resenärer och gäster i andra publika rum som t.ex. flygplatser, mässor och hotell. PodWork Xpress är tänkt att ge avskildhet och en kort stunds arbetsro i bruset som så ofta omger dessa platser”.

”Även olika typer av självbetjäningsfunktioner på t.ex. banker ligger ofta tätt intill varandra vilket gör att det finns ett ökat behov av visuell avskildhet - inte minst med hänsyn till sekretess - och där fungerar PodWork Xpress väldigt bra”, säger Leino.

Arbetsstationen förmedlar sin express-karaktär genom sina kompakta mått och med ett ergonomiskt utformat arbetsbord som kan fås i stå- eller sitthöjd.

Formen och de mjukt textilklädda skärmväggarna känns igen från den övriga Pod-serien men inspirationen till idén fick formgivarna av gamla telefonhytter: ”PodWork Xpress är på sätt och vis en comeback för den traditionella telefonhytten, fast i ny tappning. Ur ett designperspektiv var det intressant att få återuppliva och modernisera en gammal idé till att bli något samtida och modernt, samtidigt som det är tacksamt att kunna använda sig av en formfaktor som många känner igen från förr och kan le lite nostalgiskt åt. Storleken på den omslutande skärmen och den inbjudande v-formade bordsskivan signalerar att det här är en dedikerat plats för ett privat telefonsamtal eller en kort stunds fokuserat arbete på en notebook i lugn och ro”, förklarar Kjellberg.

Mångsidiga PodWork Xpress lämpar sig också för förvaring av kläder

PodWork Xpress erbjuder också en matchande garderobsmodul i samma storlek som innehåller en skohylla och hatthylla med möjlighet att hänga in galgar.

”På marknaden finns många fint formgivna klädförvaringar, men formen blir tyvärr ofta dold bakom hängande kläder och detta skapar visuell oro i arbetsmiljön. PodWork Xpress garderobsmodul håller bättre ordning på kläderna och lugnar ner det visuella uttrycket i ett öppet utrymme”, säger Leino.

PodWork Xpress fungerar både enskilt och i grupper:
“Möjligheten att kombinera arbetsstationen med garderobsmodulen ger ett direkt mervärde då det både skapar mer ordning och ökar gästvänligheten och flexibiliteten på kontoret och andra publika utrymmen som allt oftare blir tillfälliga arbetsplatser för den mobila människan. Genom att dela upp klädförvaringen i flera mindre enheter med möjlighet att lätt möblera om efter behov kan man alltid ha sina tillhörigheter nära där man jobbar istället för långt bort i en stor centralt belägen garderob”, säger Kjellberg.

 

PodWork Xpress utvidgar Martelas Pod-serie, som består av bl.a. PodWork-arbetsstationer, en PodMeeting-mötesplats, soffan PodSofa- samt fåtöljen PodSeat.

Upplev PodWork Xpress på Stockholm Furniture Fair 6-10 februari 2018.
Vi finns i monter A38:20.


Produktsida för PodWork Xpress

Kontakta oss: mediasida

 

Share this page