Country

Möt Pod-familjens nyheter: PodLounge, PodMeeting Cove och PodMeeting Xpress!

Pod-familjen föddes ur behovet av att kunna skapa smarta, trivsamma arbetsplatser för både arbetsro och mötesro. Nu får den tre nya medlemmar; PodMeeting Xpress, PodMeeting Cove och PodLounge.

I öppna kontorslandskap uppstår ofta problem med höga ljudnivåer och brist på avskärmning – helt enkelt en dålig arbetsmiljö. På senare år har nya innovativa idéer kring hur kontoret kan möbleras och disponeras tillkommit. Fasta skrivbordsplatser har fått ge plats åt ett mer aktivitetsbaserat arbetssätt – fler gemensamma mötesytor men också platser för enskilt, ostört arbete. Det är där Pod-serien kommer in i bilden.

– Fler och fler efterfrågar flexibla lösningar för mer funktionella arbetsmiljöer och ett ökat välbefinnande. De nya tillskotten kompletterar den multifunktionella Pod-serien och skapar ännu bättre förutsättningar för både enskilt arbete och informella möten, berättar Kari Leino, produkt- och designchef på Martela.

PodMeeting Xpress

Pod-familjen har formgivits av Henrik Kjellberg och Jon Lindström på o4i Design Studio:

– PodMeeting Xpress är en vidareutveckling av PodMeeting, som nu kompletteras med en platseffektiv mötesplats för spontana möten. Grundmodulen är en textilbeklädd och ljuddämpande skärm och ett bord för fyra personer. Skärmen kan monteras liggande eller stående beroende på hur avskilt man vill ha, samt vilken bordshöjd man föredrar. Modulen kan även anpassas med bord på vardera sida av skärmen. Tre olika bordshöjder erbjuds; antingen normal sitthöjd (73 cm för vanliga stolar), mellanhöjd (90 cm för mellanhöga stolar/pallar) samt ståhöjd (105 cm för barstolar/ pallar alt ingen sittmöbel alls). På så sätt skapas de rätta ergonomiska förutsättningarna, berättar Henrik Kjellberg

PodMeeting Cove

– Nästa nykomling är PodMeeting Cove, en platseffektiv mötesplats för upp till fyra personer. Modulen består av ett bord och en omslutande, textilklädd skärmvägg, vilket skapar en ljuddämpande ”kupé”. Bordshöjden på 73 cm fungerar för vanliga stolar, soffor eller bänkar. Man kan också använda den nya soffmodulen PodLounge för att skapa en mysig kuddhörna för möten eller enskilt arbete. Med PodMeeting Cove kan man välja vilken typ av sittmöbel som är bäst för varje enskild modul beroende på hur den skall användas. På så sätt kan olika typer av mötesplatser skapas, berättar Jon Lindström

PodLounge

Det sista Pod-tillskottet är PodLounge, en hybridlösning som utmanar bilden av vad en sittmöbel är: En skön soffa, en skärmvägg eller rentav ett rum? Faktum är att den kan vara alla tre på samma gång!

Henrik Kjellberg berättar mer:
– PodLounge kan konfigureras på flera olika sätt, både som enskild möbel eller i grupp om flera. Den kan kopplas ihop eller isär när behoven ändras och är därför otroligt användbar i miljöer där man behöver både avkoppling, avskärmning, uppladdning och uppkoppling. Varje modul består av en sittpuff för två personer och kan fås med en skärm i tre olika varianter med två valfria höjder. Med PodLounge kan man skapa avskildhet och rumsliga formationer med höga skärmar, eller mer transparenta och luftiga sofflandskap med låga skärmar. Resultatet är en bekväm hörna för arbete eller avkoppling, lika perfekt för en fikastund med kollegorna som för ett ostört telefonsamtal med en kund.

De nya modulerna kan även anpassas gällande materialval och färg på möbel- och skärmtyg på in- och utsidan. Tillval i form av krokar, hängare, hyllor och strömuttag är möjliga.

PodLounge video

– Detta ger Pod-familjen nästan obegränsade möjligheter i färgvariation eller matchning med övrig interiör, vilket är viktigt för att skapa inspirerande och harmoniska arbetsmiljöer. Den är dessutom tidlös i sin design, vilket är viktigt ur ett hållbarhetsperspektiv, säger Kari Leino.  

– Martela vill skapa smartare, mer inspirerande inredningslösningar för moderna kontor och utbildningsmiljöer, med användaren i fokus. Vår vision är en arbetsplats med olika typer av platser för ostört och fokuserat arbete, kombinerat med oaser för avkoppling och spontana möten. Det skapar bra förutsättningar för välbefinnande och teambuilding. Med Pod-seriens fortsatta evolution hoppas vi kunna förbättra framtidens arbetsplatser, avslutar Kari Leino.  

Mer information om de nya tillskotten i Pod-serien finns via länkarna nedan.
PodMeeting Xpress
PodMeeting Cove
PodLounge

Share this page