Country

Chad Hurley pratar om kontor

Arbetsmiljöns roll i snabbväxande startup-företag


Under det allra första Nordic Business Forum Sweden, hade vi det stora nöjet att möta Chad Hurley, en av medgrundarna till YouTube, och diskutera arbetsmiljöns roll för nystartade företag. Vi tog också en liten titt in i framtiden.  

YouTube grundades 2005 av Chad Hurley och två av hans kollegor från PayPal. Inom arton månader hade antalet anställda på YouTube ökat till 67 personer och företaget såldes till Google. Som en del av Google fortsatte tillväxten. Hur anpassades YouTubes arbetsmiljö till den snabba tillväxten?  
 

En avslappnad atmosfär och gratis mat

Till en början höll Chad Hurley, Steve Chen och Jawed Karim till i ett garage. Ett riskkapitalbolag de samarbetade med erbjöd dem emellertid snart några skrivbord på sitt kontor. Deras första egna kontor var ett litet rum liknande en lagerlokal belägen ovanför en pizzeria och en sushirestaurang.   

“Det var lite jobbigt då vi hade problem med råttor där”, skrattar Hurley. “Vi var endast åtta personer. En uppgift som våra nya anställda fick första dagen var att sätta ihop sitt eget Ikea-bord. Det var som en slags invigning”.

“Arbetsstämningen på YouTube har alltid varit avspänd på så sätt att människor har kunnat komma och gå som de vill”, säger Hurley. ”Ingenjörerna gillade ofta att arbeta sent så då hämtade vi mat till kontoret. Strategin var att dela ut gratis mat och skapa en college-känsla så att man inte behövde åka därifrån, bara fortsätta arbeta”, säger han med ett leende.  
 

En enkel miljö uppmuntrar till snabba möten

Atmosfären var avslappnad. “Vi kastade ofta runt fotbollar och frisbees på kontoret för skojs skull och det fortsatte vi med även efter att vi blev uppköpta”. På Google hade de en mycket större byggnad med putting greens inomhus och frisbeegolf på bakgården.

När företaget växte, ökade också betydelsen av fungerande samarbete. Människor träffades på ett naturligt sätt i områdena avsedda för avslappning men även en mer formell struktur upprätthölls genom e-post och möten för kommunikation och avstämningar. Vanligtvis hade man måndagsmöten där alla kom överens om vad som skulle göras den kommande veckan. Man diskuterade då även vad som hade hänt föregående vecka.

Alla grupper på kontoret hade traditionella platser uppdelat enligt respektive avdelning. Avdelningarna förvandlades dock inte till silostrukturer. “Jag tror vår tillväxt ökade så snabbt att detta aldrig blev något problem. Vi var ett nystartat företag inom Google”, konstaterar Hurley.

Videons roll i framtida arbetsmiljöer

Så hur ser Chad Hurley på framtidens arbetsplatsmiljöer och videons roll för dem? “Jag kan definitivt se hur förstärkt verklighet påverkar den fysiska arbetsplatsen, särskilt om man talar om ett tomt utrymme och försöker föreställa sig hur det skulle se ut – med möbler och arbetsflöde”. Hurley berättade också att hans nuvarande företag MixBit, har ett ”videofönster” öppet mellan sina kontor i USA och på Nya Zeeland.  

Han tycker också det finns vissa problem med de nuvarande lösningarna med virtuell verklighet, det kan lätt skapa en känsla av isolering. Trots detta tror han att alltfler möten i framtiden kommer att hållas virtuellt.   

Om du är nyfiken på hur MixBits kontor ser ut idag, kan du se en visning av deras kontor på Nya Zeeland på MixBits webbplats.


Bild: Sarut Chaprasert / Shutterstock, Inc.
Bangkok Thailand, DEC 2016 a man enjoying YouTube video 360 virtual reality experience at an office

Share this page