Country

Alku - flexibilitet och hemtrevnad för multifunktionella lokaler

Arbets- och inlärningsmiljöer förutsätts alltmer kunna anpassas för växlande situationer och behov.  Samtidigt vill man att utformningen ska vara trivsam, vilket för allt fler betyder en känsla av hemtrevnad. Att uppfylla dessa behov kräver noggrann planering av helheten men också att hänsyn tas till detaljer.  

Martela svarar på denna efterfrågan genom att komplettera sin produktfamilj Alku med nya produkter som uppfyller kraven hos moderna arbets- och inlärningsmiljöer.  
 

Nykomling bland Alku-borden är ett praktiskt fällbord

“Idag utformas lokaler allt oftare till att vara multifunktionella. Exempelvis underlättar det att arrangera större kvällsevenemang i skolor när bord och stolar enkelt kan ställas undan för förvaring, för att sedan tas fram igen vid behov”, berättar Martelas Iiro Viljanen, designer för Alku-serien.

Tack vare en fällmekanism kan bordet fällas ihop så att det kan förvaras omlott med andra bord i ett förråd utan någon separat förvaringsställning. Bordets T-ben har låsbara hjul som gör det enkelt och stadigt att flytta bordet.  

Alku-fällbord är trots sin omformbarhet väldigt stabilt. Vid utformningen av fällmekanismen har man tagit extra hänsyn till hållbarhet och användarvänlighet. Alku-fällbordets bordsskiva finns tillgänglig i 12 olika storlekar och kollektionen kan lätt kombineras med Martelas övriga sortiment.  

Bekanta dig med Alku-fällbordet

En hemtrevlig arbetsmiljö

Alku-konferensbord finns nu också med nya materialalternativ helt i enlighet med tidsandan.  

“Trä är ett välbekant material för många och sprider en känsla av värme. Med Alku-konferensbord kan man lätt skapa stämningar som passar olika tillfällen eftersom man nu istället för endast vit bordsskiva kan välja andra material såsom ek, ask och betsad ask”, berättar designern Viljanen.  

Även det vita metallbenet kan bytas ut mot trämaterial. Här finns alternativen ek, ask samt vit- eller svartbetsad ask.

Alku-konferensbord passar utmärkt både som ståbord att arbeta vid eller för spontana möten eftersom benen också kan fås i 90 centimeters höjd. På denna höjd passar bordet utmärkt också för aula-, café- och avkopplingsutrymmen.

Bekanta dig med de nya Alku-konferensborden med träben.
Kika in även de andra förnyade konferensborden.

Vill du veta mer? Du hittar våra kontaktuppgifter här.

Share this page