Country

Kvalitet

På Martela har vi som drivkraft att skapa lösningar som verkligen stöttar våra kunders verksamhet. Vi vill att kvaliteten ska märkas och synas i allt vi gör och i alla produkter som vi tillverkar. För oss är kvalitet inte en lösryckt process utan en självklar del av vårt dagliga arbete.

I vårt kvalitetsarbete strävar vi efter
• En perfekt design
• Samarbete mellan våra olika avdelningar
• Att kontinuerligt utbilda och motivera våra medarbetare

I vår verksamhetspolicy definieras de kvalitetsmål som vi strävar efter och vi arbetar i enlighet med kraven i ISO 9000. Martela-koncernen har utarbetat två oberoende, certifierade kvalitetssystem; ett för Martela Oyj (Nummela och Pitäjänmäki, Finland), Martela AB (Bodafors, Sweden) och Martela Sp. z o.o: lla (Pieaseczno ja Warsaw, Poland) samt ett för Kidex Oy (Kitee, Finland).

Verksamhetspolicy Operation Policy (pdf)

ISO 9001:2008 and ISO 14001:2004 Quality and Environmental Management System Certificate (Martela Oyj and Martela Ab, Martela Ab and Martela Sp. z o.o) (pdf)

ISO 9001:2008 Quality Certificate (Kidex Oy) (pdf)

Så testar vi våra produkter

Martela har ett eget ackrediterat testlaboratorium i finska Nummela. Här gör vi egna tester i enlighet med gällande säkerhetsföreskrifter. Testerna omfattar bland annat tipprisk, stabilitet, hållfasthet och hållbarhet samt ergonomi. Testerna utförs enligt EN-standarder och Martelas egna kvalitetsföreskrifter som baserar sig på ISO 9001-standarden. På förfrågan kan också Martelas underleverantörer tillhandahålla underlag och certifikat gällande till exempel formaldehydavgivning och brandsäkerhet.

FINAS accreditation certificate (pdf)